Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Επιτέλους,σε δημοπράτηση η ολοκλήρωση της Παράκαμψης Αιδηψού

Σε δημοπράτηση βγήκε επιτέλους η ολοκλήρωση της Παράκαμψης Λουτρών Αιδηψού στην Βόρεια Εύβοια. Το έργο που είχε ξεκινήσει προ ετών, η δημιουργία και κατασκευή  Περιφερειακού δρόμου με τον οποίο παρακάμπτεται η Λουτρόπολη Αιδηψός  του Δήμου ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ δεν ολοκληρώθηκε από εκείνη την εργολαβία.

Η ημέρα δημοπράτησης του έργου είναι στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 και ο χρόνος υλοποίησης των έργων ορίστηκε στους 24 μήνες.  Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις το έργο θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους με στόχο να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.691.056,91 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Το μήκος αυτού του δρόμου είναι περίπου τρία χιλιόμετρα. Από αυτά τα δύο χιλιόμετρα έχουν περατωθεί και ασφαλτοστρωθεί, ενώ τα υπόλοιπο, ένα  χιλιόμετρο παραμένει άνευ ασφαλτόστρωσης  και έχει υποστεί διάβρωση λόγω της μακρόχρονης εγκατάλειψης του.



ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Πρόκειται για την ολοκλήρωση της παράκαμψης των Λουτρών Αιδηψού. Η διάνοιξη της οδού ήδη υφίσταται από προηγούμενη εργολαβία. Με την παρούσα εργολαβία πρόκειται να κατασκευασθεί ένα έργο εκσκαφής και επανεπίχωσης (cut & cover) μήκους περίπου 200 μ. για την προφύλαξη της οδού από κατολισθήσεις πρανών.

Οι καταπτώσεις που παρουσιάζονται στην περιοχή της εισόδου των Λουτρών Αιδηψού θα αντιμετωπισθούν με τοποθέτηση μεταλλικών πλεγμάτων και κατασκευή μικρών τοίχων ανάσχεσης. Τέλος προβλέπεται η ανακατασκευή οδοστρωσίας μέρους της οδού και η ασφαλτόστρωση όλου του μήκους της οδού και εργασίες σήμανσης – ασφάλισης
 www.northeviaguide.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: