Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η ιερότερη και ίσως η ομορφότερη πλατεία της Εύβοιας

 

Τα τελευταία χρόνια, στην κεντρική  πλατεία του Προκοπίου όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, παρατηρώ τα πλατάνια να γίνονται όλο και ψηλότερα, ενώ η πλατεία μεταμορφώνεται αναπάντεχα σε μια από τις ομορφότερες και γραφικότερες όλης της Εύβοιας. Μπορεί ο θεός να μην έπλασε  θάλασσα στο Προκόπι, το προίκισε όμως με πλούσια βλάστηση, άφθονα νερά και μοναδικό φυσικό πλούτο, μετατρέποντας  την πλατεία γύρω από τον  Ναό σε έναν επίγειο παράδεισο  αντάξιο της ιερότητας του τόπου. Επιπλέον, περιμετρικά της, υπάρχουν γραφικά μαγαζάκια, με τοπικά προϊόντα, χειροτεχνίες και αγιογραφίες,  καφετέριες και ταβέρνες, τα οποία δίνουν έμφαση στις ξύλινες και πέτρινες κατασκευές, διατηρώντας κατ αυτό τον τρόπο  την λαογραφική, θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά του οικισμού.
Τέλος, ο δήμος φαίνεται ότι ενδιαφέρεται  ιδιαίτερα για την συγκεκριμένη πλατεία και  ότι στο μέλλον εστιάζοντας στην διατήρηση των καλαίσθητων και  γραφικών καταστημάτων της,  καθώς και στην περιποίηση του πρασίνου εσωτερικά της, σίγουρα θα την μετατρέψει σε μια από τις ομορφότερες πλατείες ολόκληρης της Ελλάδος.

 

1 σχόλιο:

xristos είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο. Η Βόρεια Εύβοια έχει πολλά από τα ωραιώτερα μέρη της Ελλάδος. Χρειάζεται σε κάθε ευκαιρεία να τα προβάλουμε.