Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΥΤΥΧΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΜΕ ΤΟ "KYMA" ΣΕΙΡΑ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΤΟΥ ΕΟΤ

 

       Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο νέα έργα με τίτλους: «Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου 3ου Δ.Σ. Χαλκίδας» και «Αναστήλωση κτιρίου “Κύμα” στα Λουτρά Αιδηψού», συνολικού προϋπολογισμού 2.880.000 €.


      Το έργο «Αναστήλωση κτιρίου “Κύμα” στα Λουτρά Αιδηψού», το οποίο θα έχει τον ίδιο
δικαιούχο, την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας έχει προϋπολογισμό 880.000 €. Το «Κύμα»
είναι ένα ξύλινο κτίριο οκταγωνικού περιγράμματος, το οποίο κατασκευάστηκε το 1933 πάνω σε εξέδρα μέσα στη θάλασσα. Οι εργασίες αναστήλωσης περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και επέκταση της υπάρχουσας εξέδρας επί της οποίας θα εδράζεται η ξύλινη κατασκευή του αναψυκτηρίου, που θα διαμορφωθεί σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη από το Υπ.Πολιτισμού. Ο σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση του κτιρίου, που έχει χαρακτηρισθεί «διατηρητέο μνημείο». Η υλοποίησή του έργου κρίνεται αναγκαία, καθώς ήδη στο κτίριο παρατηρούνται εκτεταμένες βλάβες, με υπαρκτό τον κίνδυνο κατάρρευσης. Αξίζουν συγχαρητήρια για την  προσπάθεια που έγινε από τον Περιφερειάρχη, το Λιμενικό Ταμείο τους Βουλευτές και όλους όσους πίστεψαν στην ένταξη.
        Επόμενoς στόχος τώρα είναι η εύρεση μεγαλοεπενδυτή μέσω ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος  θα δημιουργήσει ένα θεματικο πάρκο ιαματικών πηγών, το οποίο θα περιλαμβάνει ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο υδροθεραπευτήριο, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους, ξενοδοχείο, οργανωμένη παραλία, εστιατόριο, μπάρ καθώς και υπό προϋποθέσεις μικρό καζίνο με τουριστική μαρίνα. Το θεματικό πάρκο θα μπορούσε να συγκροτείται κτιριακά, από το παλαιό κτίριο των Αγίων Αναργύρων το νεότερο υδροθεραπευτήριο που υπολειτουργεί σήμερα, το παραλιακό κομμάτι,το παλαιό καφέ μπαρ "Le Terme " το οποίο προσφάτος έμεινε χωρίς διαχειριστή (ιδιοκτησίας δήμου)  καθώς και το παλαιό ξενοδοχείο "Κασταλία".
         Με αυτή την κίνηση αυτόματα, θα αυξηθούν τα έσοδα του δήμου, θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας για ολόκληρο τον χρόνο, ενώ οι ντόπιοι κάτοικοι θα είναι υπερήφανοι για ένα στολίδι το οποίο μαζί με το Θέρμαι Σύλλα και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία, θα μετατρέψει την Αιδηψό, από ένα τουριστικό προορισμό δεύτερης κατηγορίας, ατόμων δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού τρίτης ηλικίας, σε ένα ελκυστικό πανευρωπαϊκό θέρετρο Spa, υψηλής αισθητικής. Μια τέτοιου είδους επένδυση θα συμβάλει σημαντικά ώστε η Βόρεια Εύβοια να γίνει εξωστρεφής και να κάνει το μεγάλο βήμα προς τις ξένες αγορές, να αυξηθούν οι επισκέπτες από το εξωτερικό και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.
       
          Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι μέσα από την προσπάθεια που θα καταβληθεί από τους βουλευτές της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι πλέον κατέχουν καίριες θέσεις όπως αυτή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, θα προετοιμαστεί ο απαραίτητος φάκελος από το ΤΑΙΠΕΔ και τον Δήμο Αιδηψου-Ιστιαίας, ώστε το project που θα προκύψει να είναι ελκυστικό για αρκετούς  επενδυτές με τα απαραίτητα κεφάλαια, ώστε να μετατρέψουν την Αιδηψό σε ένα μοναδικό θέρετρο θερμαλισμού!


Π. Πετράκος
papetrakos@yahoo.gr
www.northeviaguide.gr

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: